Route Rotterdam Ahoy

Met de auto

Parkeren bij Ahoy

Je bereikt Rotterdam Ahoy via de Ring Rotterdam Zuid (A15). Mochten er bijzonderheden of werkzaamheden zijn, dan staat dit vaak aangegeven op de website van Rotterdam Ahoy. Neem voordat je de auto in stapt altijd even een kijkje op vanAnaarBeter of Rotterdam Onderweg. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Met ruim 2000 parkeerplaatsen biedt Ahoy genoeg ruimte voor het parkeren van je auto, en met een grote parkeergarage in aanbouw werken we aan een toekomst met nóg meer ruimte. Parkeren bij Ahoy kost €19,- per eventdag. Onze parkeerplaatsen zijn bereikbaar via Ingang West en Ingang Noord. Met gebruik van Ingang West parkeert u over het algemeen het snelst. 

Wil je verzekerd zijn van een parkeerplek bij aankomst? Reserveer dan vooraf. Hiermee heb je altijd toegang tot het parkeerterrein, ook als de borden in de omgeving "VOL” aangeven. Een parkeergarantieticket is geldig op de dag van het evenement vanaf 09:00 uur 's ochtends tot 05:00 uur 's ochtends de volgende dag. 

P+R

Gratis parkeren en met OV doorreizen naar Ahoy? Goed plan! P+R Slinge ligt slechts 1 metrohalte van Zuidplein/Ahoy. Check hier alle locaties.

Reis je vanaf een P+R-locatie met een OV-Chipkaart, dan parkeer je gratis. Let wel op: dit werkt (nog) niet met OV-Pay! 

Overige Parkeerplaatsen

Is onze parkeerplaats vol (en heb je geen vooraf gekochte parkeerkaart met garantie)? Dan kun je terecht bij Q-Park Zuidplein of Q-Park Ikazia. Staan deze parkeergarages ook vol, dan kan je ook proberen te parkeren bij P+R Slinge.

Met het openbaar vervoer

Bus, metro & trein

Rotterdam Ahoy is uitstekend bereikbaar met de bus, metro en trein. Vanaf bus- en metrostation Zuidplein loop je in slechts 5 minuten naar Ahoy! Plan je reis eenvoudig vooruit via de reisplanners van de NS en de RET of maak gebruik van 9292. Bezoek je een evenement in de avond? Plan je reis dan extra goed vooruit, zodat je zeker weet dat je ook weer thuis kunt komen.

Nieuw! Vanaf nu kun je bij de metro én de trein eenvoudig in- en uitchecken met je bankpas. Lees hier meer over OVpay.

Ga voorbereid op pad

Koop alvast een treinkaartje met korting via onderstaande banner!

Met de fiets

Woon je in Rotterdam? Kom met de fiets! Gezond, gemakkelijk en duurzaam. Je kunt de fiets gemakkelijk parkeren in onze gratis (onbewaakte) fietsenstalling op het Voorplein.

Kom je met de trein en wil je vanaf Rotterdam Centraal verder reizen? Probeer dan ook eens een deelfiets of deelscooter! Rotterdam kent veel aanbieders en op de grote aankomstlocaties staan er altijd wel een paar voor je klaar. Check de apps en websites van alle aanbieders. Check vooraf even de afmeldlocatie van de aanbieder: bij sommige evenementen kan je niet direct voor de deur parkeren.